FK Pardubice
A tým

PREVIEW | David Mikula: Je potřeba zvítězit podruhé v řadě!

Po výhře v Olomouci čeká na pardubický tým zápas pravdy. V neděli od 15:00 hodin se Kováčova parta střetně na domácím stadionu s Českými Budějovicemi. Na lavičku FK Pardubice si podruhé v řadě stoupne místo Radoslava Kováče jeho asistent David Mikula.

Pardubáci minulý víkend přivezli z olomouckého trávníku všechny tři body. Navíc po pěti ligových kolech konečně Východočeši neinkasovali a zvítězili 2:0. „Celá obranná čtyřka v čele s brankářem Kinským zvládla zápas v Olomouci velmi dobře. Soupeře jsme pustili asi do dvou šancí. Například pro Denise Donáta to byl první zápas na jaře a hned odehrál skvělé utkání,“ chválí pardubickou defenzivu David Mikula.

V letošní sezóně se červenobílým nedaří v domácím prostředí. Asistent trenéra Kováče věří, že tentokrát to v CFIG Areně pardubičtí fotbalisté zvládnou: „Venkovní duely poměrně zvládáme, ale nikdy nedokážeme ten následující domácí vyhrát. Pokaždé to navíc nebylo z naší strany dobré herně. Nevíme, čím to je. Od úterka se naplno připravujeme na zápas proti Budějovicím, říkáme si, že je potřeba zvítězit podruhé v řadě.“

Českobudějovickému Dynamu patří zatím poslední příčka ligové tabulky. V případě nedělního vítězství navíc pardubický tým odskočí svěřencům trenéra Lercha na rozdíl 11 bodů. „Nevnímáme případný odskok od posledního místa. Soustředíme se hlavně na náš výkon. Musíme potvrdit vítězství v Olomouci. Když naplno bodujete dvakrát za sebou, je to při pohledu na tabulku něco úplně jiného,“ uvědomuje si Mikula.

Z posledních šesti ligových utkání vybojovali Jihočeši 4 body. Přesto asistent hlavního trenéra Pardubic sílu našeho příštího soupeře vnímá: „Středová trojice Jihočechů – Hellebrand, Suchan a Čermák – je velmi fotbalová. Vepředu mají rychlostní typy v podobě Alliho a Šiguta. Také zkušený Ondrášek, který má za sebou i reprezentační zkušenosti. Musíme se na to prostě nachystat a zvládnout to utkání za tři body.“

27. kolo FORTUNA:LIGY mezi FK Pardubice a SK Dynamo České Budějovice startuje v neděli v 15:00 hodin. ONLINE PRODEJ VSTUPENEK ZDE.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: Radek Klier

Sdílet článek